De overgang een nieuwe levensfase we gaan wat verliezen en we krijgen er ook weer wat voor terug. De taak van een orthomoleculaire overgangstherapeut is er om jou in die unieke fase bij te staan. Wij vrouwen zijn uniek om heel veel redenen maar om twee redenen wel heel uniek. We menstrueren en we hebben een soort tweede puberteit.
En die tweede pubertijd is een periode vol hobbelige wegen, scherpen bochten, diepe dalen en hoge bergen en verhitte woestijnmomentjes. Voor een orthomoleculaire overgangstherapeut is deze verstaanbare taal heel begrijpelijk en kunnen we daar naar luisteren. We luisteren naar jou en nemen de tijd voor je .
Veel vrouwen in de leeftijd categorie vijftig tot en met vijvenzestig jaar echter voelen zich onbegrepen, ze hebben duidelijke klachten. Ze voelen zich vermoeit, hebben te kampen met stemmingswisselingen, gaan vaak hartkwalen ontwikkelen. Hun gewicht neemt toe en hun lengte verminderd. Allemaal klachten die in de behandelruimte van een huisarts worden blootgesteld aan de atmosfeer. Maar het bezoekje aan de huisarts geeft weinig hoop, met een receptje in de hand is de volgende gang de apotheek of naar de gynaecoloog in het ziekenhuis. We dragen een bijna niet te bestrijden ziekte, een verwijzing naar een orthomoleculaire overgangstherapeut is bij een huisarts meestal geen optie.
Orthomoleculaire overgangstherapeut
Een orthomoleculaire overgangstherapeut gaat wel met je aan de slag, de overgang is geen ziekte maar een geheel nieuwe fase. Een fase met uiterste dat wel. Maar wel een nieuwe levensfase waar je best van kan en mag genieten. Een orthomoleculaire overgangstherapeut raad je bijvoorbeeld aan om aan de slag te gaan met de hormoonhuishouding. Om deze heel belangrijke boodschappers te voeden en te versterken. De overgang treed niet alleen op in je eierstokken maar ook in je bijnieren in de schildklier en in de alvleesklier. En niet te vergeten de epifyse en de hypofyse. Met de therapie van een orthomoleculaire overgangstherapeut ga je meer mineraalrijke kruideninfusie drinken. En fyto-oestrogeenrijke voeding tot je nemen, ze versterken je geslachthormonen.
Ook is het bekend dat een orthomoleculair overgangstherapeut je adviseert om meer calciumrijke voeding te eten. Calcium helpt tegen de osteoporose en tegen hartkwalen en stemmingswisselingen. Iets waar een huisarts niet aan denkt, die wil graag je kwaal bestrijden een ware tegenstelling met het werk van een orthomoleculaire overgangstherapeut.
In de praktijk van een orthomoleculaire overgangstherapeut worden sterke planten effectief ingezet en verzachten daarmee de opvliegers. Deze planten helpen je om soepel door de overgang te gaan. Verstekende planten zijn bijvoorbeeld kruiden waar je heerlijke theeën van kunt zetten. Maar ook kruiden om je eten mee te verrijken.
Ouder worden vereist de opname van een heel scala voedingsstoffen waarvan je spijvertering juist steeds minder kan verdragen. Ben je onder een handeling van een orthomoleculaire overgangstherapeut of je volg een begeleidingstraject dan ga je ontdekken dat voeden van je lichaam en het sterk te houden van je lichaam iets is waar je heel bewust mee bezig gaat.
De overgang
Is dit de menopauze? Dit is een vraag die zichzelf beantwoord. Mits je er natuurlijk niet helemaal zeker van bent zal de hulp van een orthomoleculaire overgangstherapeut die vraag voor jou beantwoorden. Het proces is al begonnen op het moment dat je voor jouw klachten de vraag stelt. Als je boven de veertig bent en dat is bij sommige vrouwen al eerder, is vaak al de begin toon aangeraakt. De voorbereidingen voor je reis door de overgang zijn begonnen een orthomoleculaire overgangstherapeut is het juiste adres waar je terecht kunt met je klachten. Hevig bloedverlies je staat er bijna van te bibberen zo heftig kan het zijn. Sommige vrouwen vloeien wel 40 dagen achtereen. De ene keer heftig tot bijna niks en de volgende dag een het gutst er uit en je staat in een rode plas. In onze praktijk waar een zeer gespecialiseerde orthomoleculaire overgangstherapeut werkt kan je begeleiden op deze onbekende engste reis. De behandelwijze van deze therapeut zorgen ervoor dat dat je sterk en op een natuurlijke manier door deze klachten heen komt.
Sterke botten, wist je dat je botten voortdurend veranderen? Elke dag sterven er botcellen af en komen er nieuwe bij. Vanaf je geboorte tot begin dertig maak jezelf gemakkelijk nieuwe botcellen aan. Zolang je de juiste dingen eet. Na je vijfendertigste wordt het moeilijker. Soms heb je een tekort, dan sterven er meer cellen dan dat er worden bijgemaakt. En orthomoleculaire overgangstherapeut weet als geen ander dat de periode van de overgang de belangrijkste periode is waarbij je de juiste voedingstoffen nodig hebt. Het behandeltraject in onze praktijk is gericht op de juiste calciumrijke voeding en de juiste mineraal rijke kruiden infusies. De meeste botafbraak periodes gaan vaak gepaard met haaruitval deze kunnen dan ook op een juiste wijze door een orthomoleculaire overgangstherapeut worden ondersteund. Een overgangstherapeut heeft kennis van kruiden en van een natuurlijke hormoonbalans en kan je advies geven van het gebruik van calcium supplementen.
Gewichtstoename, welke vrouwen in de overgang hebben er nog geen last van. Tien pondjes extra tijdens de overgang kan natuurlijk een geweldige redding band zijn. Als orthomoleculaire overgangstherapeut kunnen we begrijpen dat je dat niet zo voelt. Tegenwoordig is de vrouw mislukt wanneer ze aankomt. De maatstaven van jong en slank zijn is het enige wat telt. De overgang is een periode waar je niet zo gemakkelijk meer in de spiegel kijkt. Een orthomoleculaire overgangstherapeut heeft hulp en begeleiding trajecten voor een gezonde en verantwoorde gewichtsbeheersing. Samen met beweging een gezonde voeding en de juiste mind-set kunnen we jou, ook tijdens de overgang in een spiegel laten kijken. Een advies van een orthomoleculaire overgangstherapeut laat jou weer stralen.