Wat is het?
Natuurgeneeskunde richt zich op de totale samenhang van lichaam en geest. De mens wordt als onderdeel van de natuur gezien. Wanneer we uit balans raken, ziek worden of klachten krijgen zijn we geneigd alleen de symptomen te bestrijden. Natuurgeneeskunde gaat in op de oorzaak van de klachten. De behandeling richt zich niet alleen op de ziekte of op het zieke orgaan, maar creëert omstandigheden om het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren.
Wat doet het?
Bij natuurgeneeskunde staat het zelf genezend vermogen van de mens centraal. Dit vermogen stimuleren we door de onbalans in beeld te brengen en aandacht te geven aan de persoon in zijn geheel.
In onze praktijk gebruiken we :
Voedingstherapie
Voeding als medicijn , de orthomoleculaire geneeskunde legt de nadruk op het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Om gebruik te maken van dat vermogen is het noodzakelijk om de juiste hoeveelheden en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Wat voor voeding hebt jij nodig om zonder problemen te staan in het leven zoals jij wilt staan . Samen met jou stappen we in de bijzondere wereld van voeding , mineralen en vitamine .
We kunnen je helpen te ontdekken welke alternatieven er zijn als je bij voorbeeld geen gluten kunt verdragen.
Of je helpen met het gevecht tegen de kilo’s
Een voedselallergie “waarom ik”!?
Fytotherapie
Fytotherapie is een therapie die is afgeleid van de oude planten en kruiden geneeskunde. Bij deze vorm van therapie worden zowel krachtige als zwakkere plantaardige middelen ingezet. Van de geneeskrachtige plant gebruiken we alle onderdelen: de bloemen, de bladeren, de stengels, de vruchten, de zaden en de wortels. Het doel van fytotherapie is om de verstoorde balans in het lichaam te herstellen.
Iriscopie
Iriscopie, ook wel iridologie genoemd, is een techniek uit de complementaire natuurgeneeskunde. Met deze techniek wordt de iris, het gekleurde deel van het oog, nauwkeurig bekeken met een irismicroscoop. Op deze manier kunnen klachten en andere storingen in het lichaam worden geconstateerd.
Ook de andere delen van het oog worden bekeken. In sommige gevallen wordt er met behulp van digitale apparatuur een foto van het oog gemaakt. De iriscopist kijkt of er afwijkingen in de iris zitten. Dit kunnen strepen, vlekken, puntjes of verkleuringen zijn.
Klachten
Iriscopie kan bij veel verschillende klachten worden toegepast, zoals spijsverteringsklachten, hoofdpijn, gebrek aan energie, buikpijn, allergieën, huidklachten of klachten in de keel, neus of oren. De techniek kan ook preventief worden toegepast wanneer er geen directe klachten zijn.
Na de diagnose geeft de iriscopist een persoonlijk advies met betrekking tot de huidige leefwijze en eetgewoontes. Met dit advies kunnen bepaalde klachten afnemen, verdwijnen of juist worden voorkomen. In sommige gevallen worden vitaminen, mineralen of bepaalde kruiden aanbevolen om de weerstand te verhogen.